Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalinen media on vallannut jo valtavan suuren alueen, kiitos digitalisoitumisen. Sosiaalisen median valloitus jatkuu, ja voit vain arvailla, mitä se tuo tullessaan.

Sosiaalisella medialla tarkoitetaan verkossa tapahtuvaa yhteisöllistä sisällöntuotantoa sosiaalisen median eri kanavia hyödyntäen. Huomaa, että termeistä keskeinen on juuri "sosiaalinen", eli vuorovaikutteinen ja siten, että kaikki kanavissa mukana olevat voivat vaikuttaa sisältöön.

Työnhaku ja toisaalta rekrytointi ovat voimakkaasti siirtymässä sosiaaliseen mediaan. Tämä verkon valta ja voima on niin vääjäämätöntä, ettei sinun kannata jättäytyä ulkopuolelle.

LinkedIn

LinkedIn on ehdottomasti keskeisin verkkoyhteisö työnhaun kannalta. Sen lisäksi se on verraton some-kanava oman osaamisen ja henkilöbrändin esilletuomiseen. Jos et ole vielä mukana LinkedIn:ssä, lähde rakentamaan profiiliasi mahdollisimman pian osoitteessa www.linkedin.com. Tilin perustaminen on yksinkertaista, mutta oman profiilin rakentaminen kannattaa tehdä huolella.

Profiilisi löydettävyys kohenee, kun päivität profiiliasi riittävän usein, kasvatat verkostoasi, osallistut ryhmien toimintoihin, teet postauksia ja kontribuoit muiden postauksiin. 

Pelkällä stabiililla tai vajavaisella profiililla et tule saamaan työpaikkaa!

Sinun on optimoitava profiilisi ja päivitettävä sitä säännöllisesti. Laadi profiili englanniksi, lisää laadukas kuva ja osaamistasi kuvaavat otsikot ja tekstit.

Sinun on kehitettävä verkostoasi aktiivisesti ja rohkeasti. Verkostossasi pitäisi olla vähintään 100 henkilöä, jotta se olisi uskottava. Verkostoa on syytä laajentaa aina, kun se on mahdollista. Verkostoituminen on avain myös päättäjien ja rekrytoijien löytämiseen.

Sinun on annettava ja pyydettävä suositteluja. Sinun kannattaa liittyä ammatillisiin ryhmiin, kommentoida ja keskustella niissä. Sinun kannattaa postata kiinnostavaa aineistoa ja etsiä ajantasaista aineistoa omaan käyttöösi. Sinun kannattaa seurata kiinnostavia yrityksiä ja huippuvaikuttajia.

Kaikki edelläoleva vaikuttaa omaan löydettävyyteesi LinkedIn:ssä. Tuleva työpaikkasi voi olla siitä kiinni.