Piilotyöpaikat

Koska mikään työpaikka ei ole ikuinen!

Työnhakuoppaita ja työnhaun ohjausta on tarjolla hyvinkin paljon, mutta ne keskittyvät avoimiin työpaikkoihin. Kuitenkin jopa 90 % työpaikoista on piileviä, eli niitä ei laiteta julkisesti avoimiksi. On selvää, että näissä hakutilanteissa kilpailu hakijoiden kesken on jopa raakaa. Hakijoita avoimeen paikkaa voi olla useista kymmenistä jopa satoihin. On myös mahdollista, että paikkaan ei valita ketään, eli yritykselle on tullut jokin este rekrytointiin tai siihen ei alunperin aiottukaan palkata henkilöä. Piilotyöpaikat ovat siis työnhakijan ehdottomasti tärkein fokus. Piilotyöpaikkojen osalta pääset tarjoamaan osaamistasi uniikisti.

Mistä piilotyöpaikkoja sitten voi lähteä etsimään? Oma lähiverkosto on aika nopeasti koluttu läpi. Eikä lähimpiä kontaktejaan voi liiaksi rasittaa pyynnöillä auttaa työnhaussa. Toki niinkin ystävällisiä henkilöitä löytyy ja joskus voi onni potkaista läheltäkin.

Piilotyöpaikan etsiminen vaatii kuitenkin systemaattista työskentelyä, ja se on kuin mikä tahansa kompakti projekti. Projektiin sisältyy tiedon hankintaa, koordinointia ja kontaktointia. Tarvitset näitä taitoja myös jatkossa, sillä mikään työpaikka ei ole ikuinen. Alkuun piilotyöpaikkojen hakeminen voi tuntua haasteelliselta, mutta ajanoloon siihen harjaantuu. Epämukavuusalueella toimiminen kasvattaa!

Piilotyöpaikkojen etsimiseksi ja potentiaalisten kohteiden löytämiseksi verkko on pullollaan tietoa. Sinun on vain päätettävä, mitä haluat ja täsmennettävä, mitä osaat. Sen jälkeen lähdet fokusoimaan kohteisiin, joista olet hankkinut riittävästi tietoa. Markkinoit osaamistasi potentiaalisille ostajille eli työnantajille. Näihin vaiheisiin saatat tarvita apua - se löytyy Piilotyöpaikat -julkaisusta.

Piilotyöpaikat -julkaisun löydät JAMK:n julkaisusarjassa - tällainen kirja on puuttunut tarjonnasta! Tavoitteena oli laatia erityisesti piilotyöpaikkojen hakemiseen ja löytämiseen keskittyvä teos, sillä valtaosa rekrytoinneista tapahtuu piilotyömarkkinoilla. Voit tilata kirjan Tähtijulkaisut-verkkokaupasta joko e-kirjana tai painettuna teoksena.


Tutustu Piilotyöpaikat- Facebook-sivuun.

Piilotyöpaikat Twitterissä.

Seuraa Piilotyöpaikat-blogia.

Piilotyöpaikat mediassa

*JAMKin verkkosivut

Urakortit uusiksi!

Asiantuntijanäkemystä työnhakuun ja urasuunnitteluun?

Olen erikoistunut piilotyöpaikkoihin käytännön kokemukseni, tutkimuksen ja koulutustyön kautta. Kokeneena työnhakuvalmentajana ja rekrytointiasiantuntijana minulla on laaja osaaminen työnhakuteemoista ja verkostoitumisesta. Olen erikoistunut piilotyöpaikkoihin ja LinkedIniin, joiden osalta pidän asiantuntijaluentoja ja yksilövalmennusta. Työnhaku digitalisoituu - oletko valmis?

Ota yhteyttä!