Johtamisen projektit

Robotti tuli töihin - robotiikan mahdollisuudet pk-yrityksissä

Robotti tuli töihin -hankkeessa edistetään robotiikan käyttöönottoa eri tavoin pk-sektorilla. Näkökulmina ovat erityisesti johtaminen, osaaminen ja työhyvinvointi. Hankkeessa on mukana edelläkävijäyrityksiä, robotiikkapalveluiden tuottajia ja pilottiyrityksiä. Pilottiyritykset ovat usealta toimialalta palvelusektorilta, hoiva-alalta ja tuotantoteollisuudesta.

Toimin Robotti tuli töihin -hankkeessa asiantuntijana johtamisen, osaamisen, työhyvinvoinnin ja ohjelmistorobotiikan alueilla.

OsaavaPK - henkilöstöjohtamisen valmennusohjelma pk-yrityksille

OsaavaPK -hanke tähtäsi pk-yritysten tuottavuuden parantamiseen kehittämällä rekrytointia, uudistumiskyvykkyyttä ja osaamista 55 pk-yrityksessä eri puolilla Suomea. Hankkeessa jalkautettiin yrityskentälle uusia ja tuottavampia rekrytointikäytäntöjä sekä osaamisen kehittämisen malleja. Hankkeen toteutusaika oli 1.3.2017-31.12.2019. Toimin hankkeessa henkilöstöjohtamisen, osaamisen kehittämisen, rekrytoinnin ja sosiaalisen median asiatuntijana.

MUKA - Muutoskyvykkyyttä, kasvua ja tuottavuutta hyvinvoivasta yrityksestä

MUKA-hankkeen johtavana ajatuksena oli auttaa keskisuomalaisia pk-yrityksiä tunnistamaan muutoskyvykkyyttä ja työhyvinvointia edistävät tekijät ja sitä kautta lisäämään tuottavuutta. Tämä on mahdollista työn tekemisen tapoja ja johtamista uudistamalla. ESR-rahoitteinen MUKA-hanke ulottui vuoteen 2017 saakka ja se toteutettiin yhteistyössä Humap Oy:n kanssa. Mukana oli 14 keskisuomalaista pk-yritystä/organisaatiota.

Uudistava johtaminen UUJO

Koulutusorganisaationa JAMK toteuttaa T&KI-tehtäväänsä viemällä läpi mittavia projekteja, jotka liiketalouden yksikössä liittyvät usein johtamiseen.

UUJO - Uudistava johtaminen -hanke on tuottanut työkaluja pk-yritysten esimiestyön ja työyhteisön toimivuuden parantamiseen - tavoitteena työurien pidentäminen ja parantaminen henkilöstöä osallistamalla.

Tutustu UUJO-julkaisuun.

Kasvu Open -kasvuyrittäjyyskilpailu

Kasvu Open on valtakunnallinen kasvuyrittäjyyskilpailu ja sparrausprosessi kasvusta kiinnostuneille yrityksille. Kasvu Open tarjoaa osallistuville yrityksille loistavan tilaisuuden testata kasvuideat ja hyödyntää kasvun parhaita asiantuntijoita. Sparrausprosessi synnyttää uusia yrityksiä ja vauhdittaa jo olemassa olevien yritysten kasvua.

Olen toiminut Kasvu Open -myllärinä eli sparraajana.

Yrityskummi

Suomen Yrityskummit ry on kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja elinkeinoelämän vaikuttajista koostuva asiantuntijaverkosto.

Verkoston jäsenenä - yrityskummina - olen sitoutunut antamaan käytännön koulimaa osaamistani yrittäjän tai yrittäjäksi aikovan käyttöön ja toimimaan liiketoiminnan onnistumisen tukena.

Suomen Yrityskummit ry - katso videolta lisää!