7T-malli: projektoimalla tuloksiin

Työnhaku on iso projekti, jossa voit onnistua

Työnhakuun kannattaa suhtautua kuten haastavaan projektiin. Projektin toteuttaminen vaatii projektisuunnitelman, resursseja, koordinointia, välitavoitteita ja arviointia.

Projektinhallinta on jo sinänsä työtä. Kun sinulla on projekti kokonaisuudessaan hallinnassa, on kaikki mahdollisuudet onnistua. Millainen projektipäällikkö olet?

7T-malli on työnhakuprojektin vankka tausta. Se auttaa sinua erityisesti piilotyöpaikkojen löytämisessä. Etene työnhakuprojektissasi 7T-mallin mukaan, niin tuloksena on uusi työpaikka.

7T-malli

Projektisi alkaa tausta-asioiden selvittämisellä: millainen tilanne on työmarkkinoilla, mitä muutoksia on meneillään ja miten oma osaamistasosi vastaa ympäröivän työelämän tarpeita?

Seuraavaksi sinun on määriteltävä oma tavoitteesi. Mitä haluat tehdä, millä alalla, millaisessa yrityksessä? Ilman selkeää tavoitetta työnhaku on reaktiivista ja turhauttavaa liikehdintää. 

Talentin eli oman osaamisen tunnistaminen on välttämätöntä. Mitä vahvuuksia, osaamisia ja erityisosaamisia sinulla on? Kuka voisi olla niistä kiinnostunut?

Tutkimus eli tiedonhankintaosio on piilotyöpaikkojen hakemisen työläin osuus, muutenhan ne eivät olisi piilotyöpaikkoja. Tämä vaihe projektissasi vaatii tutkimuksellista otetta. Sinun on lähdettävä hakemaan tietoa toimialoista, organisaatioista ja päättäjistä, jotta voit kohdistaa osaamistasi oikein.

Taktiikkavaiheessa osaamisesi dokumentaatio on hiottu. Sinulla on meneillään olevia työnhaun eli osaamisesi markkinoinnin ja myynnin prosesseja aktiivisena eri puolilla, ja koordinoit niitä systemaattisesti.

Toteutus-osuudessa toimit aktiivisesti, otat yhteyksiä, verkostoidut, käyt haastatteluissa ja vaikkapa henkilöarvioinneissa.

Tuloksena on tavoittelemasi työpaikka!

Lue lisää konkreettisia ohjeita ja poimi työkaluja kirjasta: Urakortit Uusiksi - Piilotyöpaikasta aito työpaikka

Kirja on ilmestynyt JAMK:n julkaisusarjassa. 
Se on myytävänä Tähtijulkaisut-verkkokaupassa. 

7T-malli on rekisteröity tavaramerkki, jonka on kehittänyt KTM Maija Haaranen.